Biologische aanbieders

Het biologisch, MVO ondernemen is vandaag de dag groter en belangrijker dan ooit. Zodoende wordt ook het aanbod aan biologische aanbieders steeds groter. Zodoende snappen wij van Bioplaza dat het niet altijd duidelijk is in hoeverre een bedrijf nu precies biologisch en MVO te werk gaat. In dit artikel worden twee aanbieders die symbool staan voor biologisch en maatschappelijk verantwoord ondernemen uitgelicht.

Renergy: zuinig met elektriciteit

Renergy brengt de waarde van elektriciteit aan het licht. Wij mensen zijn lang niet altijd bewust van het genot en de luxe die het hebben van elektriciteit met zich meebrengt. In veel plaatsen op de wereld is dit lang geen vanzelfsprekendheid. We merken de waarde doorgaans pas op zodra we het niet tot onze beschikking hebben. Wanneer de elektriciteit in Nederland niet zou werken zou een groot deel van de bevolking zelfs zonder werk zitten en ook zaken als de voedselopslag en het transport zouden behoorlijk in gevaar komen. Renergy wilt mensen zodoende bewust maken van het feit dat er duurzaam om dient te worden gegaan met elektriciteit. Op deze wijze is er straks duurzame energie voor iedereen!

Fair4NL brengt Fair Trade naar Nederland

De stichting Fair4NL helpt ondernemers die actief zijn in Nederland met het MVO ondernemen. Dit vindt plaats door middel van het aanprijzen van producten van lokale ondernemers uit het eigen land. Momenteel vind er namelijk onnodig veel import en export plaats. Zaken waarop zodoende flink bespaard kan worden. Wanneer je met je onderneming uitsluitend gebruik maakt van Hollandse producten kun je geheel eenvoudig alsnog duurzaam bezig zijn met jouw onderneming. Plus je stimuleert de Nederlandse economie, een win/win situatie!

Fair4NL wordt zodoende zo optimaal mogelijk gekoppeld aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Fair4NL is een initiatief van meerdere Nederlandse ondernemingen die zich onder andere inzetten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Middels deze weg wilt Fair4NL een zinvolle bijdrage leveren aan de Nederlandse economie.