MVO advies

Inmiddels weten we dat het maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds nadrukkelijk wordt meegenomen als strategisch onderdeel van de bedrijfsvoering. Het kan namelijk gebruikt worden om richting te geven aan zowel duurzaam als toekomstbestendig ondernemen. MVO heeft betrekking op het inzichtelijk krijgen van de voornaamste belangen en toekomstige ontwikkelingen rondom een organisatie. Ook kunnen mogelijke ondernemersrisico’s beter in beeld worden gebracht middels MVO. Op deze wijze kun je als ondernemer jouw kansen optimaal benutten. In dit artikel delen we alles omtrent een strategisch MVO beleid.

Ga voor een strategisch beleid!

Om jouw onderneming te verzekeren van toekomstbestendig ondernemen kun je gebruikmaken van MVO. Een strategisch MVO beleid wordt namelijk gekenmerkt door het constant in kaart brengen van de omgeving en het vormgeven van een strategische koers. Net als het succesvol ondernemen kan ook het MVO gezien worden als permanent proces. Zodoende gelooft Bioplaza ook in het feit dat een organisatie baat heeft om middels MVO competenties te ontwikkelen en verder te laten integreren in de algehele bedrijfsvoering.

Bepaal de koers zelf

De website van Bioplaza helpt je om inzicht te krijgen welke aspecten van belang zijn op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo kun je voor jezelf en je onderneming bepalen welke aspecten die toebehoren tot het MVO relevant zijn voor jouw onderneming. Bepaal zelf waar jij met jouw onderneming staat en welke koers je wilt gaan handhaven. Je hebt de ruimte om dit in zijn geheel zelf te bepalen en bij te stellen waar nodig.

Het is belangrijk dat je voortdurend het veranderende terrein duidelijk in beeld hebt. Krijg inzicht in de actuele marktpositie en de wijze waarop je progressie communiceert en ambities van de onderneming versterkt. Het bepalen van de koers van je onderneming in combinatie met MVO heeft alles te maken met de achtergrond en kernwaardes van de onderneming.