Producten

Het maatschappelijk verantwoord ondernemen beschikt nu eenmaal over een prijzig imago. Echter bewijst tot op zekere hoogte het tegendeel. Door te kiezen voor MVO ondernemen kun je namelijk ook flink wat geld besparen. Zodoende wordt een mogelijke investering ook automatisch meer waard. Er zijn tal van verschillende producten die er voor zorgen dat jouw organisatie in de toekomst verantwoord zal ondernemen. Hierbij dien je met name te denken aan producten die zorgen voor een vermindering van bijvoorbeeld de CO2 uitstoot of producten die beschikken over een meer, energie zuinige werking.

Waarom zou je kiezen voor energiezuinig?!

Doordat de overheid het gebruik van milieuvriendelijke producten die bijdragen aan onder andere de vermindering van de CO2 uitstoot zijn er doorgaans interessante subsidies beschikbaar bij energiebesparende producten. Zodoende is de aanschaf van energiezuinige producten plotseling zeer interessant voor zowel bedrijven als particulieren. Een voorbeeld van een subsidie is de ISDE subsidie die enkele jaren geleden in het leven is geroepen. Enkele jaren bedroeg deze Investeringssubsidie Duurzame Energie nog maar liefst 70 (!) miljoen. De aanvragen voor deze subsidie worden behandeld middels volgorde van binnenkomst. Dit houdt in dat wanneer je te laat bent met jouw aanvraag, je dat jaar wellicht niet meer kunt profiteren van de subsidie. Er is echter geen reden tot nood, je hebt het eerstvolgende jaar weer de mogelijkheid om opnieuw een aanvraag in te dienen.

Wanneer kun je het beste overstappen?

Wanneer je echt van plan bent om te beginnen met maatschappelijk verantwoord ondernemen, kun je op ieder gewenst moment de keuze maken om over te stappen. Echter is het verstandig om de subsidies in de gaten te houden en over te stappen wanneer deze nog beschikbaar zijn. Aangezien ISDE de aanvragen op volgorde behandeld is het raadzaam dit zo snel mogelijk te doen. Tot slot is het verstandig om te kiezen voor een MVO alternatief zodra blijkt dat huidige producten (bijna) aan vervanging toe zijn.