Waarom MVO?

Waarom zou je als ondernemer kiezen voor MVO? Bioplaza begrijpt dat dit een vraag is die je jezelf met enige regelmaat zult stellen. Echter kunnen wij je vertellen dat zodra je op een goede wijze MVO onderneemt, je niet alleen het milieu, maar ook je onderneming helpt. Zo kan je onderneming op meerdere fronten profiteren van het gebruikmaken van maatschappelijk verantwoord ondernemen. In dit artikel bespreken we de voordelen die je als bedrijf zult ondervinden door middel van het toepassen van MVO.

De voordelen voor jouw onderneming!

Enkele voordelen waarvan je bedrijf zal profiteren bij MVO zijn:

 • Zuinigere productieprocessen:
  Zuinigere productieprocessen zorgen ervoor dat er minder energie verbruikt wordt.
 • Tevreden werknemers:
  Een onderneming die maatschappelijk verantwoord zorgt in veel gevallen voor meer tevredenheid bij de werknemers van de organisatie
 • Maatschappij toont waardering:
  Zodra je kunt aantonen dat jouw onderneming MVO onderneemt zul je een stapje voor hebben bij de maatschappij ten opzichte van ondernemingen die níet aan MVO doen. Het is goed voor het imago van jouw onderneming.
 • Volop mogelijkheden:
  Door te innoveren binnen het MVO ontstaan er tal van nieuwe mogelijkheden. De overheid werkt bijvoorbeeld enkel en alleen samen met ondernemingen die uitsluitend aan de minimale duurzaamheidseisen voldoen.

Ook binnen de internationale handel is er steeds vaker sprake van MVO. Zo staan in de zogeheten OESO (organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling) richtlijnen ook dat er bij het internationaal doen van zaken rekening gehouden dient te worden met onder andere corruptie en respect voor de mens.

Raadpleeg de Kamer van Koophandel

Ook de Kamer van Koophandel draagt bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo organiseert het meerdere seminars en bijeenkomsten op het gebied van MVO. Op de website van de Kamer van Koophandel vind je alle relevante informatie omtrent het tijdstip dat deze bijeenkomsten en seminars zullen plaatsvinden.